Sisteme de supraveghere video

Sisteme de supraveghere cu camere video

Sistemele de supraveghere video au un rol foarte important pentru siguranta zonelor de actiune, previn infractiunile si permit urmarirea imaginilor in timp real sau prin inregistrari.

Un sistem de supraveghere video este format dintr-unul sau mai multe inregistratoare, numite DVR-uri (Digital Video Recorder), camere video si echipamentele necesare pentru conectarea camerelor si transmisia imaginilor intr-unul sau mai multe dispecerate.

Inregistratorul video este echipamentul de baza al unui sistem video. Acesta permite conectarea mai multor camere de supraveghere video, preluarea permanenta a imaginilor si stocarea acestora pe o memorie magnetica (hard disk). Printr-o conexiune la internet, imaginile video pot fi vizionate in timp real de pe orice calculator prin browser (internet explorer) acestea putand fi accesate doar pe baza de cont si parola. Inregistratoarele dispun de softuri moderne si avansate care permit functii precum: inregistrare la miscare, alarmare prin email in caz de detectie a miscarii si inlocuirea celor mai vechi imagini cand memoria hard disk este plina. Camerele video sunt echipamentele care preiau imaginile si le transmit prin medii cum ar fi cablu coaxial, cablu ftp/utp, fibra optica sau wireless catre DVR. Acestea pot fi de interior sau de exterior cu lentila fixa sau cu lentila varifocala. Pentru zonele intunecate, camerele sunt prevazute cu infrarosu ce ofera o buna vizibilitate chiar si acolo unde nu exista sursa de lumina.